ecomareWie graag meer wil weten over de natuur en geschiedenis van de Wadden en de Noordzee mag Ecomare in de Koog en het Maritiem- en Juttersmuseum Kaap Skil in Oudeschild niet missen.

Natuurliefhebbers hebben volop keus: fietsen of wandelen door natuurgebieden, bos, duinen en strand. Onze favoriet is de wandeling door de Slufter en langs zee weer terug naar Paal 28. Of de fietstocht over het Waalenburger dijkje naar den Burg.

Voor avonturiers is een bezoek aan het Paracentrum Texel een aanrader. U kunt een parachutesprong maken, (moter)zweefvliegen of een rondvlucht boven Texel maken.

vriendschapEen dagje naar Vlieland is zeer de moeite waard. Met de Vriendschap, een seizoensgebonden passagiers scheepje vaart u vanaf Paal 33 naar Vlieland. Op de zelfgebouwde houten steiger stapt u over op de Vliehorsexpres, een bijzonder truc die u over de Vliehors (de Sahara van het Noorden) naar het Posthuis brengt. 

Een excursie met een Texelse Kotter brengt u vanaf de haven in Oudeschild naar de zeebanken waar zeehonden in het zonnetje liggen, ondertussen wordt er gevist op garnalen en na het binnenhalen van de vangst vertelt de bemanning over de vissen en zeegroenten die binnengehaald zijn. De gevangen garnalen worden direct aan boord bereid en verdeeld onder de meevarenden.

vuurtorenDe vuurtoren is opengesteld voor publiek. Op heldere dagen is het op 45 meter boven zeeniveau genieten van het adembenemend uitzicht over de Noordzee, Vlieland, de Waddenzee en Texel.

Ons favoriete eetcafe in de Cocksdorp is eetcafé de Rog, een echte aanrader. Waar ze het motto "Eten is een behoefte, genieten is een kunst" iedere keer weer volop waar maken.  

 

DSC00072
SIMG0333
DSC00483
december-2012-036
SIMG0348
2015-10-19-143234
43
oktober-2008-012
DSC03988
DSC00019